Tribuneafsnit

Tribunerne

Telia Parken består af to langsider (A og C) og to endetribuner (B og D):

A - Imerco-tribunen
B - Unibet-tribunen
C - Carlsberg-tribunen
D - DFDS Familietribunen

De fire hjørner af stadion indeholder erhvervslejemål med kontorfaciliteter og forskellige virksomhedstyper (fitness, privathospital, restaurant m.m.)

Imerco-tribunen (A) er hovedtribunen med særlige faciliteter for VIP, presse mv, men de øvrige tribuner indeholder også loungeområder med VIP-faciliteter.

Imerco (A)-, Unibet (B)- og Carlsberg (C)-tribunerne består af en øvre og en nedre sektion, mens DFDS Familietribunen (D består af én sektion.

Til koncerter er scenen normalt placeret foran DFDS Familietribunen, som derfor vil være lukket, ligesom de yderste sektioner på langsiderne eventuelt også må lukkes, alt afhængig af scenekonstruktionen.

Telia Parken

Tilskuer-kapacitet

Kapaciteten afhænger af hvilket arrangement, der er tale om.

Til fodboldkampe er den ca. 38.000:
Imerco (A): ca. 12.100 tilskuere (øvre A: ca. 6.200, nedre A: ca. 5.900)
Unibet (B): ca. 8.800 tilskuere (øvre B: ca. 4.100, nedre B: ca. 4.700)
Carlsberg (C): ca. 13.300 tilskuere (øvre C: ca. 6.000, nedre C: ca. 7.300)
DFDS (D): ca. 3.900 tilskuere

Nedre Unibet (B) har ca. 40 særlige pladser til kørestolsbrugere med tilhørende rampe/lift.

Til alle andre arrangementer end fodboldkampe kan fodboldbanen omdannes til tilskuerpladser ved at lægge plastikplader over hele banen. Området kan herefter bruges til såvel ståpladser som siddepladser, evt. med mobiltribuner.

Kapaciteten kan på den måde komme op på ca. 50.000, men det afhænger meget af den enkelte kunstners setup (scenens størrelse, mini-scener og platforme, boder, lys- og lyd-materiel osv).

Mange muligheder

Fodboldkampe og koncerter er de hyppigste arrangementer, men gennem årene er Telia Parken blevet brugt til mange andre arrangementer, fx  Melodi Grand Prix-finale, firmafester, håndbold, speedway, tennis, boksning m.m.

Telia Parken har rulletag, der på ca. en halv time kan køres ud over arenaen, så den principielt bliver en indendørs arena. Det vil normalt altid fremgå af de enkelte arrangementer, om taget er på eller ej, men der kan være situationer, hvor arrangøren på et relativt sent tidspunkt beder Telia Parken om at overdække arenaen.

Et mindre antal pladser sælges normalt med begrænset udsyn. Det er typisk pladser på den eller de første rækker, hvor fx rækværket kan genere udsynet til banen eller scenen, eller pladser bag de jerndragere, der understøtter rulletaget, når dette er kørt på.

Stadionoversigt

Oversigt over tribunerne i Telia Parken